Skok na vsebino

50 let zbirke Odisej

Slider ODISEJ 50 LET MK

Sodobna izvirna in prevodna dela, ki se dotikajo družbenih, socialnih, psiholoških tem in stisk, s katerimi se srečujejo mladi. Knjige ponujajo izhodišča za premislek o nas, našem odnosu do sveta, do soljudi, nagovarjajo bralce od 12.–14. leta naprej.

 

Založba Mladinska knjiga je ob tej priložnosti pripravila več ponatisov in svežih naslovov. Ob tej obletnici smo knjige iz zbirke izpostavili tudi pri nas!

 

Vir: www.mladinska-knjiga.si

 

Občina Benedikt praznuje!

Benedikt

V poletnih dneh praznuje tudi Občina Benedikt. S klikom na priloženi letak preverite več o dogajanju, ki ga pripravljajo ob tej priložnosti.

 

Vabljeni!

 

V Aninem tednu tudi Knjižnica Lenart

Anin teden

V juliju praznuje Občina Sveta Ana. Več o zanimivem naboru dogajanja, ki povezuje tradicijo in prihodnost, preberite s klikom na priloženi letak.

 

In v programu poiščite tudi nas – Knjižnico Lenart!

 

Vabljeni!

 

Literarni natečaj Mestne knjižnice Ljubljana

Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije razpisuje natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: Prva ljubezen, ki poteka od 1. junija do 31. oktobra 2024.

 

Vsi, ki so dopolnili 60 let in radi pišejo, so vabljeni, da do 31. oktobra 2024 pošljejo kratko, resnično zgodbo povezano s spomini na prvo ljubezen, pa naj bo to mladostna simpatija, štirinožni prijatelj ali prostočasna aktivnost. Zaželeno je, da k zgodbi priložijo tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, ni pa to pogoj za sodelovanje.

 

Pisci lahko sodelujejo le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku. Besedilo naj obsega najmanj eno in največ pet strani v pisavi Times New Roman velikosti 12. Razmik med vrsticami naj bo 1,5. Oddajo jo lahko tipkano ali v elektronski obliki na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ter hkrati posredujejo ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.

Prispevke bo v novembru 2024 ocenila žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si).

 

Dodatne informacije najdete na www.mklj.si/zgodbe-mojega-kraja , lahko pa pokličete na 01 308 56 15 ali pišete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Vir: www.mklj.si

 

template 2560x480 24

Kresnik letos v roke Anje Mugerli

pricakovanja

»Anja Mugerli ne moralizira in ne zapade v sentimentalnost, pač pa psihološke dileme svoje protagonistke predstavi stvarno, brez ovinkarjenja, celo s kančkom humorja in literarno prepričljivo. Prav zato gre tudi za delo, ki na podlagi intimne izkušnje, kot umetnost, odpira in premika meje diskurza o družbeni vlogi ženske v 21. stoletju,« je o nagrajenem romanu zapisala žirija. Gre za roman Pričakovanja Anje Mugerli, ki je letos prejel nagrado kresnik. Kresnik je Delova nagrada za najboljši roman dela.

 

 

Povzeto po: delo.si

 

Image

Knjižnica Lenart

 

Nikova ulica 9
2230 Lenart

 

Tel.: 02 720 06 25
GSM: 031 571 682

 

E-pošta: info@knjiznica-lenart.si

Delovni čas

Odpiralni čas
Knjižnice Lenart:

Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Torek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 18.00
Četrtek: 8.00 - 15.00
Petek: 8.00 - 13.00
Sobota: ZAPRTO

 

 

 

Delovni časi krajevnih knjižnic

Delovni čas KK Voličina:

ZAPRTO

Tel. št.: 02 720 06 25

Delovni čas Knjižnice Cerkvenjak:

ZAPRTO

Tel. št.: 02 720 06 25

Delovni čas Knjižnice Sveta Ana:

ZAPRTO

Tel. št.: 02 729 58 75

Občina Lenart
Občina Sveta Ana
Občina Cerkvenjak
Občina Sveta Trojica
Občina Sveti Jurij v Slovenskih Goricah
Občina Benedikt
Skok na vsebino