PREJELI SMO POSEBNO POHVALO ZDRUŽENJA SPLOŠNIH KNJIŽNIC!

Ob razglasitvi v Tednu splošnih knjižnic si je Knjižnica Lenart prislužila posebno pohvalo Združenja splošnih knjižnic za projekt Spregledani v objektivu, posebej za v obliki dokumentarnega filma predstavljeno lokalno zgodbo Zloudjova püša. Le-to je s pomočjo svoje babice Elizabete Lorbek pripravila naša sodelavka Rosana Lorbek, ki ji je zgodba kot domačinki iz Benedikta, od koder zgodba izvira, posebej blizu.

Premierno smo jo v Knjižnici Lenart predstavili ob letošnjem svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic, v sklopu t.i. Noči knjige. Dosegla in navdušila je širšo javnost! Knjižnica Lenart je v obeh kategorijah razpisa – nova, inovativna storitev za uporabnike in nov pristop k strokovnemu delu knjižnice – prijavila dva svoja projekta: redno rubriko Razkrito med platnicami na Radiu Slovenske gorice in projekt virtualnih razstav domoznanskega značaja Spregledani v objektivu.

Na nacionalnem virtualnem dogodku, ki si ga lahko ogledate s klikom na priloženo povezavo, so predvajali naš dokumentarni film v celoti, na kar smo posebej ponosni. Razglasitev najboljših projektov si lahko ogledate na spodnji povezavi:


 

Tags